a

Ståhlberg leipomon historia alkaa vuodesta 1955

Ståhlbergin leipomossa on valmistettu herkullisia suolaisia ja makeita leivonnaisia jo lähes 60 vuoden ajan. Leipomossa arvostetaan perinteitä, joten paljon tehdään yhä käsin ja leipiä ja pullapitkoja leivotaan alkuperäisten reseptien mukaan.

Ståhlberg & Raekallio

Leipomon perustivat Fanni Ståhlberg ja Elli Raekallio. Ståhlberg ehdotti Raekalliolle liikekumppanuutta, ja he aloittivat leipomotoiminnan vuokratiloissa Valkeakoskella. Vuoden kuluttua, vuonna 1955, yritykselle rakennettu oma kiinteistö valmistui ja leipomon toiminta siirtyi Lempäälään. Leipomon suosituimmaksi kohonneen tuotteen eli ohrarievän kehittelyssä sattumallakin oli sormensa pelissä. Ensimmäiset rievät leivottiin, koska Ståhlberg ja Raekallio tulivat vahingossa ostaneeksi suuren määrän ohrajauhoja. Kun he miettivät, mitä jauhoilla tehtäisiin, syntyi ajatus ohraleivästä.

Uudet omistajat

Fanni Ståhlbergin ja Elli Raekallion liikekumppanuus jatkui siihen asti, että Ståhlberg kuoli vuonna 1978. Kun Raekallio sairastui, leipomo vaihtoi omistajia kevättalvella 1980. Uudet omistajat, Sinikka Torkki ja Eeva Viskari, olivat leipomon työntekijöitä. Torkki oli aloittanut yrityksen palveluksessa jo 15-vuotiaana ja Viskarikin oli työskennellyt leipomolla jo pitkään. Seuraava omistajanvaihdos tapahtui vuonna 1996. Yritys kuitenkin pysyi Viskarin suvussa, sillä leipomo myytiin Jari ja Pirkko Viskarille. Eeva on Jari Viskarin sedän vaimo. Jari ja Pirkko Viskari jatkoivat leipomon toimintaa menestyksekkäästi ja heidät valittiin Lempäälässä vuoden 2001 yrittäjiksi.

Tänäpäivänäkin kannamme oppejamme

Tuotevalikoima kehittyy jatkuvasti, mutta klassikot kuten ohrarievä valmistetaan edelleen Fanni Ståhlbergin ja Elli Raekallion reseptillä. Rievän aito maku syntyy taikinan ainesosien juuri oikeasta suhteesta ja leivän paistamisessa käytettävästä kiviarinauunista. Rievän suosio perustuu myös omistautuneiden leipojien vankkaan ammattitaitoon.

toimipisteemme

Ståhlbergiin kuuluvat ihanat lounaskahvilamme Lempäälän Ideaparkissa, Pirkkalan Veskassa, sekä Pirkkalan Jasperintiellä. Tampereen ytimessä Näsilinnankadulta löytyy Ståhlberg Lunch & Catgering lounasravintola ja pitopalvelu. Lisäksi Tampellan Esplanadi 4:ään avattiin viides toimipiste, joka on lounas- ja tilausravintola. Löydä lähin Ståhlberg kahvilasi ja katso aukioloajat,  lisätietoja ja vaihtuvia menuja!
Tervetuloa herkuttelemaan!

Tilaa viikon lounaslistat

Täytä lomake  ja saat kaikkien kahviloiden lounaslistat suoraan sähköpostiisi joka sunnuntai.

Kiitos tilauksestasi!